Як нормалізувати догляд у вашому сексуальному житті

- 2022-08-13-

Велика увага приділяється прелюдії, і це важливо, коли ми говоримо про секс, але що робити після всього цього?




Прелюдія, прелюдія, прелюдія — вона надзвичайно необхідна, коли справа доходить до сексуальних стосунків, оскільки вона, по суті, готує ваше тіло та розум.


Обійми, пестощі, поцілунки, дотики, підтягування рук і присмакування рота – все це дуже важливі дії для прелюдії, щоб підготувати вас і вашого партнера (ів) до сексуального відпочинку.

Подобається вам це чи ні, але секс викликає емоції, тому що під час стимуляції та інтимної близькості виділяється ціла купа гормонів. Ваше тіло і розум будуть на висоті, особливо якщо ви і ваш партнер досягнете кульмінації, але що станеться, коли все закінчиться?

Після деяких досліджень я виявив, що ці відчуття можуть бути спричинені посткоїтальною дисфорією (ПКД). Це термін, який описує негативні емоції, які ми можемо відчувати після приємного сексу за згодою, і які можуть виникати у будь-кого з багатьох причин, але ми можемо поговорити про це іншим разом.

Визнавши ці почуття, я зрозумів, наскільки важливим є подальший догляд, щоб спробувати уникнути або полегшити PCD. Існує так багато розмов про те, що робити до і під час сексу, але мало діалогів про те, що ви чи ваш партнер повинні робити після.



Знаючи, що я іноді відчуваю після сексу, я даю собі обіцянку висловлювати свої бажання та потреби не лише під час, але й після сексу.

Ось кілька способів, як це зробити:

+ Разом лежати і кутатися в ліжку

+ Балакати в ліжку

+ Влаштування шоу на Netflix

+ Засинати разом

Є багато інших способів подбати про свого партнера після сексу, і навіть якщо ви не перебуваєте у стосунках, це буде оцінено. Дізнайтеся, як ви можете задовольнити їхні потреби в догляді, і поділіться своїми. Всі виграють.

Я справді сподіваюся, що розмова про подальший догляд із партнером нормалізується, щоб кожен міг отримати найприємніший сексуальний досвід, тому що це те, на що ми всі заслуговуємо.